Обявиха за продан знаменитата кола с автографи на кметъла Цонко Цонев

Знаменитата кола на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, на която оставяха авографите си всички звезди, е обявена за продан от Общината.
Това е решението на общинските съветници в града.

Началната цена е 30 000 лева с ДДС, търгът ще бъде с явно наддаване.

Автомобилът е най-ценната реликва на общината. На него подписи са положили легендарният Рони Джеймс Дио, Deep Purple, Accept, Кай Хансен от Хелуин и Гама Рей, Dimmu Borgir, Scorpions и още десетки звезди от световна величина, за които беше въпрос на чест да сложат подписа си върху автомобила на Кметъла.

Самият автомобил е „Пежо“ и е на повече от 10 години – кметълът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева дойде на власт, тя вкара пежото в общинския гараж и започна да се вози в джип и въпреки спадащите приходи на общината си вдигна представителните разходи с 9000 лева.

Кметицата Ставрева предизвика гнева на цяла България, когато свали от спортната зала винилите от концертите и на тяхно място останаха грозни петна. Основна тема в кампанията за избирането на Ставрева беше, че ще изгони от Каварна „прошляците“, защото те пречили на руските туристи да дойдат.

В първата година от кметуването си, организираният от нея фестивал събра на изпълнението на Therion на стадиона едва 600 души.

Тази година за пръв път от десетилетие рок фестивал в Столицата на рока- Каварна няма да има. Вместо това общината е организирала Дни на руската култура. Рок- феста ще се проведе за първи път в Мидалидаре, село Могилово.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)