Огромен пожар изпепели заведение в Бургас

Причината е късо съединение в павилиона на „Чорбаджи Димо и близнаците“

Огромен пожар изпепели заведение на площад „Св. св.Кирил и Методий“ в Бургас, съобщави репортер от мястото на събитието. Запаленият павлион е на „Чорбаджи Димо и близнаците“. Инцидентът стана около 14:50 часа днес, предава „Флагман“.

За щастие няма пострадали, но огнената стихия много бързо обхвана дървената конструкция на павлиона, който изгоря напълно. Със сериозни щети са и две заведения, намиращи се в съседство. Два екипа огнеборци потушиха пожара.

Конструкцията на заведението е пламнала за миг, разказаха очевидци. Щетите са за десетки хиляди. Стихията е обхванала и съседното заведение, което също е сериозно пострадало и, за да заработи отново се нуждае от сериозен ремонт. „Вече нямам нищо”, сподели собственикът му Кирил Кирилов.

Заведението ”Чорбаджи Димо и близнаците” граничи с ОУ „Кирил и Методий”, залата на Филхармонията и частни домове. Собственост е на бургаския ресторантьор Димо Стоянов.

„След поставянето на къщичките сайтът „Флагман“ е задавали въпроси към местната управа дали им е тук мястото. Отговор не са получи.

„Къщата, която виждате непосредствено зад кръчмата е нашата. Към този момент не знаем дали има щети”,  обясни Милена Лакова собственик на жилищен имот до изгорялото заведение.


image0 (9K)