Олимпийските игри в Токио започнаха при празен стадион и стриктни противоепидемични мерки

Тържествена церемония сложи начало на Олимпийските игри в Япония на 23 юли. Стадионът, през който традиционно преминават отборите от всички държави под звуците на ръкопляскания от публиката, сега беше почти изцяло празен.

Олимпиадата беше отложена с една година през 2020 г. заради пандемията с коронавирус.

На Олимпийския стадион в Токио с капацитет от 68 000 места имаше само 1000 души. Церемонията не беше толкова зрелищна, колкото обикновено, за да се отдаде почит на милионите жертви на COVID-19 по света.

Само 15 световни лидери имаха възможността да гледат откриването на живо. Преди 2 седмици организаторите решиха да забранят посещението на стадионите за местна, както и международна публика.

Част от държавите няма да изпратят пълните си отбори на игрите заради притесненията от разпространението на вируса.

Атлетите, придружаващите ги треньорски екипи, представители на медиите и организаторите се тестват всеки ден в Олимпийското село. До началото на церемонията над 100 души, акредитирани за Олимпиадата дадоха позитивен резултат.

Междувременно в Токио здравните власти съобщават за малко увеличение на случаите в сравнение с миналата седмица.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. .


image0 (9K)