България

Омбудсманът Мая Манолова подхваща сметките за вода

„Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите“, каза в Силистра омбудсманът Мая Манолова. Омбудсманът разкри с експертите си приемни в седемте общини на Силистренска област.

„Става дума за наредбите и методиките, с които боравят ВиК-дружествата и с порочната практика да се събира такса за общо потребление“, обясни Манолова.

Тя заяви, че от следващата седмица започва да работи по този проблем и се подготвя публична дискусия с участието на всички заинтересовани страни, защото това не е само силистренски проблем. Въпроси, свързани с общи проблеми на града, липса на работа, ниско заплащане, проблеми с банки и с частни съдебни изпълнители са други теми, представени на приемните от гражданите.

[ad id=“263680″]

Поставен е и един специфичен за Силистра проблем – за трафика на тежкотоварни автомобили /ТИР/ и паркирането им по улици в града, преди да преминат през Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ – става дума за улици, които са част от републиканската пътна мрежа и по които се стига до Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/.

Мая Манолова се срещна и с майки на деца с увреждания – част от протестната мрежа „Системата ни убива!“. Според Манолова ангажиментът към тях е на най-високо ниво, като идеята е три законопроекта да бъдат разгледани заедно. Но омбудсманът не скри, че работата се бави и „няма да бъде спазен времевият ангажимент“.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Четирима волейболисти отказали да играят за националния

Решено е те да не бъдат викани в следващите 5 години...

28 минути ago

„Албена“ открива летния сезон, чака 3000 туристи

Осем хотела отварят за празниците...

38 минути ago

Марадона може и да е издъхнал заради токсично вещество

Идолът на Неапол дълго време се лекува от зависимости...

39 минути ago

Променят движението в столицата заради 6 май

Тази година военен парад няма да има...

47 минути ago

Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев спечели бронзов медал на първенството по джудо

  Състезателят Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев Стара Загора се представи силно при участието…

51 минути ago
image0 (9K)