Опозицията спря заседанието на парламента, осуети гласуване на промените в Кодекса на труда

Поименна проверка на кворума, поискана от опозицията, прекрати днешното заседание на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки видеовръзката с карантинираните депутати от управляващото мнозинство, станала възможно с последните промени в правилника, общият брой на присъстващите беше 116, което наложи водещият заседанието Валери Симеонов да го прекрати.

„С огромно прискърбие ви съобщавам, че нямаме кворум“, пошегува се той, удряйки парламентарния звънец за край на днешната законодателна работа.

Така, с процедурна хватка, депутатите от БСП успяха да осуетят предстоящото гласуване на промените в Кодекса на труда, предвиждащи увеличаването на часовете извънреден труд от 150 на 300, увеличение на периода на отчитане на сумарното изчисляване на работното време, както и разширяване на обхвата на еднодневните трудови договори.

Това е поредния случай, в който управляващото мнозинство изпитва трудности да осигурява кворума в Народното събрание. Проблем, който допълнително се задълбочава и с увеличаването на броя заразени или карантинирани депутати.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)