Осем български спортисти ще вземат участие в четвъртия ден от Олимпийските игри в Токио

Осем български спортисти ще вземат участие в четвъртия ден от Олимпийските игри в Токио. Те ще се състезават в пет вида спорт, научи ЗАРАТА.

Единствената ни състезателка в тени са на маса Полина Трифонова ще даде старт още в 5.00 часа наше време, когато ще срещне родената в Китай, но състезаваща се за Монако – Ксяоксин Янг. Натурализираната състезателка е №44 в световната ранглиста. Двубоят се равнява на 1/32-финал.

В същия начален час (5.00) на татамито ще се появи българката Ивелина Илиева. В категория до 57 килограма в джудото тя ще срещне представителката на Тунис Гофран Хелифи в първия кръг от надпреварата. При успех, на 1/8-финалите, родната състезателка ще срещне канадката Джесика Климкаит. Още в понеделник, 26 юли, ще стане ясен и победителят в дисциплината, след като всички срещи се провеждат в един ден.

Във втория си мач от Група D сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще излязат срещу третите в света Чън Цин Чън и Цзя И Фан от Китай. Двубоят от олимпийската програма в бадминтона е от 7.20 часа българско време.

В 7.54 часа боксьорката ни Станимира Петрова, която пропусна първия кръг и започва директно от втория, ще се изправи срещу колумбийката Йени Кастанеда в категория до 57 килограма. Съперничката на българката е на 30 години, като най-големият й успех е достигане до пето място на световното първенство в Ню Делхи през 2018.

Боксьорът Даниел Асенов ще бъде готов да започне участие в Токио в 11.30 часа. Шесткратният европейски шампион ще се изправи на 1/16-финалите срещу познат противник от Румъния. Става въпрос за Козмин Гирлеану. 22-годишният боксьор е пети от Европейските игри в Минск 2019, както и от световното първенство за юноши през 2016-а в Санкт Петербург. При победа Асенов ще се изправи във втория кръг срещу аржентинеца Рамон Кирога или испанеца Габриел Ескобар, който е златен медалист от Европейските игри в Минск и също е добре познат на българската публика от участията му на Купа „Странджа“.

В ранния следобед в плувния комплекс в Токио ще излязат двама български състезатели. В 13.23 часа е серията на Антъни Иванов на 200 метра бътерфлай. От 13.38 часа ще плува Диана Петкова на 200 метра съчетано.


image0 (9K)