Крими новини

Остава в ареста старозагорецът, заканил се да застреля в главата своя позната

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Неделчо Н., на 64 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем за това, че се заканил с убийство на другиго и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – и за това, че през периода от 2010 г. до 4 август 2016 г. в с. Сливито, общ. Мъглиж и гр. Стара Загора, държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 1 брой ловна пушка с оптика и 303 броя патрони различен калибър, без да има за това надлежно разрешение.

В хода на образуваното срещу Неделчо Н. досъдебно производство е установено, че същия на 4 август 2016 г. в гр. Стара Загора се е заканил с убийство по отношение на своя позната – 47-годишна жена, като заявил, че ще я застреля в главата. Същата знаела, че Неделчо Н. притежава оръжие и предвид влошените им отношения подала сигнал в полицията. При извършените в условията на неотложност процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в недвижимите имоти на Неделчо Н. били намерени и иззети оръжие и боеприпаси.

На 8 август 2016 г. Неделчо Н. е бил привлечен в качеството на обвиняемо лице и с постановление на наблюдаващия прокурор  задържан за 72 часа.

Неделчо Н. е неосъждан към настоящия момент. При извършена служебна проверка е установено, че спрямо него е налице още едно висящо досъдебно производство.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Неделчо Н. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Неделчо Н. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Красимира Янкова

Recent Posts

Почина Юлия Трашлиева, първата българка с медал от световно по художествена гимнастика

Тя има важен принос за развитието на този спорт в България...

22 минути ago

Борисов: Отново сме на избори и виновни за това сме най-малко в ГЕРБ

Лидерът на партията се срещна със симпатизанти...

24 минути ago

С мапинг шоу отбелязваме Деня на Европа

Центърът на София оживява, променя се градската среда...

40 минути ago

Ще промени ли РСМ политиката си към България след победата на Силяновска?

Нямам доверие, че ще направи позитивна крачка към нас, посочи Владимир Перев...

40 минути ago

Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата

Търсим решение за паркиране, каза кметът...

един час ago

Миков: “Левицата” е най-голямата лява коалиция

Нямаме само стари кадри от БСП, увери той...

един час ago
image0 (9K)