Осъдиха на 18 месеца затвор Георги Тенчев, надрусал се и спретнал истински екшън по време на полет

Британски съд даде 18 месеца затвор на 34-годишния българин Георги Тенчев. На 9 май миналата година той предизвикал истински екшън по време на полет от Бургас до Лондон.

Тенчев е признат за виновен от съд в Бирмингам, че под въздействието на наркотици е създал паника сред пасажерите. Той удрял по вратата на пилотската кабина и крещял: „Ще се разбием! Пуснете ме вътре, ще умра!”

Наложило се трима членове на екипажа, подпомогнати от няколко пасажера, да усмирят българина. Имало опасност да отвори авариен изход на голяма височина, което би имало катастрофални последици. През това време крещял: „Те ще ме убият! Ще се разбием! Ще умрем!”. Това пише британското издание mirror.co.uk.

Съдът установил, че Тенчев е взел наркотици точно преди излитането от Бургас. Нашенецът се оправдал, че страдал от психоза. Той признал вината си в нарушение на обществения ред. Казал, че е бил уплашен за живота си. Смятал, че някой го преследва и че пилотите са нападнати.

sad Birmingam

Съдът обяви, че инцидентът се е случил в критичен момент, когато е предстояло приземяването на самолета в Бирмингам, което все пак е било успешно.

В присъдата се посочва, че Тенчев е взел наркотици и че трябва да отговаря за постъпките си. Адвокатът му посочва: „Той съзнава, че това е един ужасен инцидент, който е предизвикал много стрес и страх сред всички на борда и не е трябвало да се случи“.

При изслушването в съда – един от пасажерите заявил, че след този случай вече се притеснява да лети със самолет и се опасява, че са били въвлечени в терористичен инцидент. Осъденият българин живее от години в Лондон. До произнасянето на присъдата е бил задържан в болницата „Queen Elizabeth“. Той ще излежи 18-месечната си присъда в затвора в Бирмингам.

Източник: mirror.co.uk


image0 (9K)