Осъдиха строителен предприемач, който уби жена и мъж

Софийският градски съд „даде“ 25 години затвор на строителния предприемач Драгомир Драгомиров, обвиняем за двойно убийство.

[ad id=“225664″]

На 18 май миналата година Драгомиров откри стрелба в офис на инвестиционната компания „Алдис“ в квартал „Витоша“ в София. На място загинаха 38-годишният Вячеслав Коев и 61-годишната Стойка Мишева, а синът й – Станимир Михайлов, беше прострелян в главата и опериран в УМБАЛ „Света Анна“. Тогава лекарите обявиха, че състоянието му е почти несъвместимо с живота, но след три операции младият мъж оцеля.

Мотивът за двойното убийство е, че инвеститорите са дължали на Драгомир Драгомиров над 100 000 лева за извършени от фирмата му строителни дейности.

[ad id=“263680″]

Делото срещу убиеца се гледа по съкратена процедура и той призна вината си. Драгомиров помоли съда за снизхождение. Затова процесът приключи в рамките на ден.

Магистратите обявиха, че присъдата, която е трябвало да получи Драгомир Драгомиров е доживотен затвор, но поради съкратения процес – по закон, наказанието се намалява с една трета.

[ad id=“236993″]

Решението на градските магистрати не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.


image0 (9K)