Отвеяни родители забравиха бебето си на летище София

Разсеяни прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, „забравили“ на летище София бебето си в количка. Родителите установяват липсата му по време на паспортната проверка. Случаят завършва благополучно и детето е предадено на родителите, съобщава „Монитор“.

На летището най-често пропускаме да вземем със себе си лични документи, очила, колани, телефони, лаптопи, фотоапарати, детски колички, дрехи, портфейли, ръчни часовници и инструменти. Случаят с оставеното без надзор дете се случва през последната година, разказват служители на летището. За да отговори на очакванията на пътниците, столичното летище пази вещите ни достатъчно дълъг период от време. Там има вещи, които са потърсени след 2-годишно съхранение на аерогарата.

Пазенето на забравени и загубени вещи се регламентира съгласно разработени правила на аерогарата. Според действащия норматив вещите се подлагат на необходимите проверки за сигурност, описват се в протоколи за съхранение и при поискване се предават на собствениците или на техни представители, предава Канал 3.

За разлика от летищата по света, където организират търгове на забравените вещи, у нас няма такава практика. Единствено хранителните стоки подлежат на незабавно унищожаване, допълниха от държавното дружество „Летище София“ ЕАД. Сред бъдещите планове на летището, което вероятно ще бъде дадено на концесия, е да даряват по-ценните предмети.


image0 (9K)