Световни новини

„Отвратителен, страхлив акт“. Известен журналист беше разстрелян в Атина

Известен криминален журналист с над 30-годишна кариера беше разстрелян в гръцката столица Атина. Йоргос Карайвас е бил причакан и убит пред дома му, а на местопрестъплението са намерени 17 гилзи.

Свидетели съобщават, че извършителите на убийството са двама мъже, които са използвали оръжие със заглушител. Карайвас е прострелян шест пъти от близко разстояние, предава кореспондент на БНР от Атина.

Според гръцки журналисти причината за покушението най-вероятно са разкрития от негови журналистически разследвания. Европейският съюз определи убийството като „отвратителен, страхлив акт“.

Полицията предполага, че престъплението е било планирано и добре подготвено. Целият отдел „Убийства“ от Дирекция на полицията в Атина е включен в издирване на извършителите. Блокирани са няколко района. Проверяват се записи от охранителни камери.

Йоргос Карайвас работеше за телевизия Star и поддържаше новинарския блог bloko.gr. „Някой избра да му затвори устата, да го накара да спре да пише текстовете си с куршуми“, се казва в изявление, публикуано на блога на убития журналист.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева

Recent Posts

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

един час ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

един час ago

Акула се появи на плажа в Бургас

Черноморските акули обаче са безобидни...

един час ago
image0 (9K)