Отговори на 5-те въпроса от интервютата за работа в Google, които ще затруднят и най-интелигентните сред вас

Билярдни топки

Два пъти. Всички топки се разделят на три групи: две по 3 и една по 2. Първо претегляме двете групи по 3 топки. Ако една от двете е по-тежка от другата, вземаме които и  да е 2 топки  и ги претегляме една спрямо друга. Ако са равни, значи третата топка е онази, която търсите. Ако при първото теглене двете групи се окажат с еднакво тегло, то претегляте двете топки от третата група и отново откривате коя е по-тежка.

Мъртвецът в пустинята

Този въпрос проверява колко сте добри в пресъздаването на събития и навързването на фактите. Мъжът е умрял, защото е паднал от самолет, който е започнал да губи височина и сблъсъкът е бил неизбежен. Парашутите били по-малко от пътниците, поради което те теглили клечки кой да остане без парашут. Мъжът с късата клечка скочил без.

4 литра вода

Пълните 5-литровия буркан с вода и после от него пълните 3-литровия буркан. След това изпразвате последния. Взимате 5-литровия буркан и изсипвате оставащите два литра в 3-литровия буркан. След това напълвате отново 5-литровия буркан и изливате вода /1 л/ в 3-литровия буркан, докато го напълните. Така в 5-литровия буркан остават 4 литра.

Мечки

Бяла мечка. Само на Северния полюс всички стени гледат на юг.

Хапчета

Разделяте всички хапчета на две половинки и от всяко изпивате по една сутринта и после вечерта.

Източник: BrightSide


image0 (9K)