Откриха мини футболен комплекс в Казанлък

В Деня на Освобождението на Казанлък новият мини футболен комплекс в Града на розите вече е факт. След година строителни дейности модерното спортно съоръжение бе официално открито при спазване на всички противоепидемични мерки.
Спортният комплекс включва три мини футболни игрища, изкуствена трева, осветление, красива трибуна със 120 места, съблекални и бани за спортистите, предстои разкриването и на зала за конференции.
Игрищата за младите футболисти са с размери 25 на 40 метра, с възможност за обединяване в голямо футболно игрище, с размери 64 на 40 метра.
Инвестицията е изцяло на Българския футболен съюз чрез ФИФА. Сред официалните лица на откриването бяха временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, с изключително съдействие за новата придобивка в Казанлък, за което Кметът Галина Стоянова изказа признателността на казанлъчани и връчи на Борислав Попов Благодарствена грамота и Плакета на града. Тя отличи институциите, които имат заслути за днешното събитие: „Една от тези институции е Българският футболен съюз. Инициативата за създаването на този комплекс е на БФС. Всичката работа и трудност да се извървят стъпките да реализацията дължим на един от истинските приятели на казанлъчани г-н Попов.“, посочи Кметът на Казанлък. Тя изброи етапите: проектирането, разполагането на комплекса, строителството, постигнатата визия, до последния детайл. Галина Стоянова обърна внимание на приноса на Общински съвет – Казанлък, които взеха решение за предоставяне на терена с пълно единодушие и изказа благодарност за мъдрото гласуване. ФК „Розова долина“ е традиция в нашия град и също е институция, която също има заслуга и изказа благодарности на президента на клуба Георги Мермеклиев. Представителите на БФС връчиха символично ключа за новото спортно съоръжение на ФК „Розова долина“, които ще го стопанисват.


„Днес е празник за града, първият от календара на 2021 година.“, започнса словото си към присъстващите Кметът Галина Стоянова. „Надяваме се с днешния празник, който съчетаваме с успехите на спортистите от Казанлък да започне една по-стегната, по-добра, по-здрава и по-свободна година! Свободна за състезания, за работа и за успехи!“, пожела Кметът на Казанлък. Галина Стоянова поздрави всички спортисти, които, въпреки огарниченията през 2020 г. постигнаха отличия и им пожела успехи.
„Честит нов дом на футбола в община Казанлък!“, поздрави гостите на откриването изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. „Действително с едни сериозни инвестиции и организация от страна на Българския футболен съюз, със съдействието на Община Казанлък, успяхме да изградим този мини комплекс.“, разказа Борислав Попов. Той изказа също благодарност към всички страни, ангажирани с построяването на новата придобивка, а на младите футболисти и спортисти пожела много успехи.
Казанлък е третият български град, който се радва на модерния футболен комплекс, след София и Видин. Новата придобивка в Казанлък отговаря на нуждата от разширяване на спортната инфраструктура в града, което да удовлетворява потребностите на казанлъшките спортни клубове.
Церемонията уважиха футболната легенда Емил Костадинов, , представители на ръководството на БФС, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и общински съветници, общинското ръководство, успешните спортисти на Казанлък и гости на събитието.
Сред първите, стъпили на новия терен бяха състезателите, донесли най-много спортна слава на родния си град през изминалата година: Спортист на 2020 Илина Иванова от Спортен клуб по таекундо „Кентавър“, техният треньор Николай Богданов, за пореден път отличен за Треньор на годината, девойките старша възраст от Волейболен клуб „Казанлък“ с треньор Борислав Крачанов, десетките млади спортисти, които въпреки световната пандемия показаха воля и хъс и през миналата година постигнаха победи за Казанлък.


image0 (9K)