Откриха много нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора

При проверка на място, извършена от председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев, са открити редица нарушения при ремонта на автомагистрала „Тракия“, в участъка между Чирпан и Стара Загора

Нередности са открити и при ремонта на участък от автомагистрала „Марица“, съобщават от Пътната агенция, цитирани от ЗАРАТА.

При проверката на ремонта на автомагистрала „Тракия“ вчера е констатирано влагане на строителни материали, които не са качествени и използването им не е съгласувано с Института за пътища и мостове. Установени са и неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на технически надзор, както и неудачен проектантски и авторски контрол. Проверяващите са открили, че на обекта няма компетентен технически ръководител, който е специалист по полагане на асфалт.

„Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът“, посочват от Пътната агенция.

При инспекция на ремонтните дейности на участъка от автомагистрала „Марица“ – в района на Свиленград, е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на мост, на който се извършват строителни работи.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават още, че проектантът на обекта се е държал неуважително. Агенцията, която е възложител на строително-монтажните работи, ще поиска извършването на независима техническа експертиза. Ще бъде потърсена отговорност от проектанта, включително финансова, както и спиране на авторските права.

 

 


image0 (9K)