Откриха прощално писмо на един от терористите в Камбрилс

Прощално писмо е оставил един от терористите от Рипол, планирал терористичната атака в Камбрилс, съобщава барселонското издание „Ел Мундо“ (El Mundo).
Саид Аала е оставил на родителите си писмо, в което ги моли за прошка за действията си:

„Моля за прошка от тези, на които мога да причиня вреда в тези дни. Благодаря ви за всичко, което сте ми дали“, пише в писмото, според изданието.

[ad id=“238430″]

Писмото е открито при петчасово претърсване в дома на родителите на Саид Аала. Полицаите са иззели тогава няколко мобилни телефона, компютри и написаното на ръка писмо, от което става ясно, че Саид е знаел какво предстоеше да се случи в четвъртък вечерта.

Саид Аала беше ликвидиран от каталунската полиция, по време на операцията в курортното градче Камбрилс, в нощта срещу петък. Освен него, по време на операцията, бяха ликвидирани, а още един бе ранен, но в последствие и той почина.

Все още е загадка как имамът на Рипол се е сближил с младежите, но редовни посетители на джамията споделили пред „Ел Мундо“, че той го заговарял един по един извън молитвения дом, пише dir.bg

Най-често го виждали с Йусеф и с Юнес, смятан за извършител на атентата в центъра на Барселона. Източниците на вестника предполагали, че той ги съветвал да заживеят по нов начин.

„Преди те ползваха кокаин, биеха се, пушеха и пиеха… но от около шест месеца престанаха да бъдат проблематични“, твърди жител на град Рипол от магребски произход.


image0 (9K)