Откриха с водосвет пречиствателна станция в Раднево

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на пречиствателната станция за отпадни води в Раднево. Гости на тържеството бяха депутатът Емил Христов, областният лидер на ГЕРБ Пламен Йорданов, общински съветници от Стара Загора, жители на града.
Проектът за пречиствателната станция се реализира по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. и е на обща стойност  7 411 571 лева. Асоцииран партньор по него е ВиК-Стара Загора. Община Раднево участва във финансирането с 2 091 720 лв.
Новото модерно съоръжение ще осигури по-високо качеството на предоставяните услуги по водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води в Раднево и ще осигури значително по-добри санитарно-хигиенни условия за населението.

Церемонията по откриването на обекта започна с водосвет, отслужен от митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия. Кметът на Раднево д-р Теньо Тенев поздрави своите съграждани с новата придобивка и благодари на изпълнителите на проекта за добрата работа. С поздрав към гостите на празника се обърна и г-жа Микова. Тя пожела на ръководството на Община Раднево да зарадва жителите на региона с реализацията на още социално значими инфраструктурни обекти.
Лентата на новата пречиствателна станция прерязаха заедно Емил Христов, Гергана Микова и Антон Софронов – управител на фирмата – изпълнител на обекта.


image0 (9K)