Откриха 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

Откриха 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

Снимка: Pixabay

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Видин е започнато разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

На 19 октомври на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат“ е пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, съобщи Bulgaria ON AIR. Водачът на МПС казал, че превозва групажна стока, а крайната му дестинация е Холандия.

Митническите служители извършили щателна проверка на превозното следство. Установени били 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Полеви наркотест реагирал на хероин, съобщиха от Агенция „Митници“.

Наркотичното вещество било разпределено в 79 пакета с общо количество 40,7 кг. 

Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)