Отново стрелба в Марсилия, двама убити

Югоизточният френски град Марсилия стана сцена на насилие за втори път през последната седмица, след като двама мъже бяха застреляни днес.

[ad id=“225664″]

„Малко преди 1 ч. (23 ч. по Гринуич вчера) нападател с качулка и дългоцевно оръжие проникнал в спортна асоциация в северен квартал на града. Начинът на действие говори за разчистване на сметки“, съобщи прокурорът Ксавие Тарабьо и потвърди информация в местния в. „Прованс“, предаде БЛИЦ. Двамата убити са били на възраст около трийсетина години. Самоличността им още не е потвърдена. Те са били нападнати на място, където няколко души играели карти. Нападателят избягал с помощта на чакащ го съучастник. Открити са 18 гилзи с калибър 7,62 мм, отговарящи на оръжие от вида на автоматите „Калашников“.

Ако мотивът се потвърди, броят на убитите от началото на годината при разчистване на сметки в Марсилия и региона ще достигне 11 души. В четвъртък вечерта министърът на вътрешните работи Жерар Колон посети града, за да обещае да наложи върховенството на закона във всички квартали.

[ad id=“263680″]

В понеделник следобед нападател с автомат „Калашников“ стреля на улица в града, без да причини жертви. Президентът Еманюел Макрон изрази съжаление за насилието, което разяжда като гангрена някои квартали на Марсилия. Засега не са установени връзки между нападението в понеделник и убийствата снощи.

 


image0 (9K)