Categories: България

Отпускат големи средства за индустриални зони и паркове

Снимка: БГНЕС

През април Министерството на иновациите и растежа се очаква да отвори мярка за развитието на индустриалните зони и паркове в България по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Минималният размер на безвъзмездната помощ за проект е 3 млн. лв., а максималният – 40 млн. лв.

Това стана ясно днес във Враца по време на форум, организиран от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, във връзка с възможностите за кандидатстване на фирми за финансиране по Плана за възстановяване и европрограмите, управлявани от Министерството.

Още по темата

11 яну 2023 12:00

22

10 яну 2023 10:25

0

По думите му, бюджетът на процедурата за индустриални зони е 212 млн. лв., като по нея ще могат да кандидатстват оператори на индустриални зони и паркове за инфраструктурни проекти за пътища, ЖП-линии и други елементи на довеждаща и вътрешна техническа инфраструктура, сгради за лаборатории за научни изследвания и зарядни станции за електромобили и др. Общественото обсъждане ще продължи до 23 март.

„Виждам голям интерес към България във връзка с мярката за развитие на индустриалните зони от страна на Турция, Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства. Ценят много местоположението ни и хората у нас с квалификация и образование“, поясни министър Пулев.

Процедурата за развитие на индустриалните зони е четвъртата, която МИР ще отвори по линия на ПВУ, стана ясно още по време на форума. „Министерството на иновациите и растежа е най-активното министерство на ниво държава по отношение на Плана за възстановяване. Още в края на миналата година обявихме първите 953 предприятия, които ще получат финансиране по ПВУ по процедурата „Технологична модернизация“ с бюджет 260 млн. лв.“, каза Пулев.

https://www.dnes.bg/

Arhiv

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

20 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

23 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

един час ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago
image0 (9K)