„Отровното трио“ праща на съд Цвета Караянчева

Отровното трио“ ще съди председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината – изказването й пред бТВ, че мафията и олигарси финансират “Отровното трио“ и протестите.

„Искам да видя как ще докаже, че Божков е платил конкретно на нас, „Отровното трио“, за протестите. Чакам с нетърпение! В понеделник това ще бъде внесено в съда. Парите (ако спечелят делото – б.р.) ще отидат в ИСУЛ за дарение“, съобщи от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. От своя страна Велислав Минеков каза, че “Отровното трио“ ще поиска от бТВ право на отговор заради твърденията на Цвета Караянчева. „Тези хора, които ни наричат мафия, трябва да четат малко повече. Трябва да знаят, че мафията е свързана с властта. Ние ли сме мафията? Всички вие тук ли сте мафия? Или това са те?“ – попита пред множеството на протеста Арман Бабикян.

„Едно от постиженията на протеста е това, че за 65 дни научихме политиците да работят под напрежение. Ние, гражданите, сме напрежението. Следващото голямо събитие ще бъде обявено в понеделник“, каза адвокат Хаджигенов.

Караянчева: Властта е легитимна, мафията финансира протеста. Ако подадем оставка, какво правим после?

 


image0 (9K)