От ДБ: Обществото очаква да се явим заедно с ПП на изборите

Ще отидат ли заедно ПП и ДБ на изборите?

„Очакването на една голяма част от нашата общност е да се явим заедно, да има един голям политически субект, който да махне ГЕРБ от първото място. По-важно е очакването, че ДБ и „Продължаваме промяната“ трябва да дадат тази заявка за общо управление сега“, заяви Бонка Василева от „Демократична България“ в студиото на „Денят ON AIR“.

Тя не смята, че от „Продължаваме промяната“ се дърпат поради липса на сходство с ДБ в голяма част от темите и гласоподавателите, а заради младостта на формацията и социологията, която  ги окрилява, че наново ще получат резултата от миналите избори.

„В момента в служебното правителство едно след друго са уволнения и назначения. Човек, като стои отстрани, си казва (за Радев, бел. ред.): „Този човек ще управлява дълго време със служебни правителства“. Това е едно лицемерие, защото той излиза и казва: „Ние искаме стабилно управление, стабилно мнозинство, което да поеме държавата“. Ние в крайна сметка сме парламентарна република, не президентска. Той се държи като министър-председател“, твърди гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея е много лесно да се управлява със служебни правителства, които не носят политическа отговорност за големите и важни решения за държавата, които се взимат.

Тя коментира и купуването на газ от „Газпром“ по действащия договор, като каза, че дружеството отдавна не е доставчик, а геополитическо оръжие на Русия. Според нея „Топлофикация София“ отдавна е във фактически фалит.

Василева смята, че е важно гръцката връзка да бъде завършена навреме преди отоплителния сезон, защото това ще даде глътка въздух на хората, ще запълни нуждата от газ и той ще дойде на по-различна цена.

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)