От днес част от учениците в Старозагорско се връщат в клас

От днес част от учениците в общините на област Стара Загора се връщат в класните стаи след променената заповед на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Според въведените противоепидемични мерки до края на следващата седмица в общините Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан в клас остават учениците до 4-ти клас, останалите ще се сменят на ротационен принцип, като 50% от класовете ще са онлайн.

Изцяло в електронна среда ще се обучават само учениците в общините Стара Загора, Раднево и Опан, където заболеваемостта от ковид 19 премина 750 на 100 хил. души. На ротационен принцип пък ще се осъществява обучението в общините Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан, съобщи Радио Стара Загора.

Това стана ясно след поредна промяна в заповед на Регионалната здравна инспекция. Преди това бе обявено онлайн обучение за всички 11 общини в област Стара Загора, но то продължи само ден.

В общините Братя Даскалови, Мъглиж, Павел баня и Николаево, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 хил. души директорите на училища ще решават дали да остане присъственото обучение, в зависимост от броя на карантинираните ученици.

 


image0 (9K)