От ПП: Заради бойкота актуализацията на бюджета закъснява

Депутатите в бюджетната комисия приеха 760 млн. повече приходи в бюджета. Не всички антикризисни мерки обаче намериха подкрепа. Повече пари се предвиждат за МВР, образование и църкви.

„Заради бойкота миналата седмица от ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ актуализацията на бюджета закъснява и закъснява увеличението на пенсиите. Трябва да имаме предвид, че нежеланието за влизане в зала рефлектира върху българските граждани. След като тази безпринципна коалиция свали Никола Минчев като председател на Народното събрание и правителството, сега заявява и бюджета, като вкарва различни разходи, без да обясни откъде ще дойде приходната част“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в студиото на „България сутрин“.  

Според него от опозицията обяснявали как тези мерки са твърде разточителни, а сега си прокарват бюджет с огромни разходи с ясното съзнание, че някой друг трябва да ги плаща.

„Бюджетът ще получи подкрепа, но ние трябва да обсъдим всеки един разход и съответно откъде ще дойде този приход. Дали държавата ще успее да запази своя баланс и да не се стига до дефицити в края на годината. Увеличението на пенсиите най-вероятно няма да стане от началото на месец юли, но то ще се случи в рамките на месеца“, посочи Терзийски.

По думите му в тази ситуация всяка една страна трябва да подходи отговорно към процеса с консултациите.

„И от страна на партиите, и от страна на президента, който провежда тези консултации. Той трябва да бъде максимално обективен и да даде нужния резултат. Нужният резултат за България е едно работещо правителство в рамките на този парламент. Ние ще седнем с нашите коалиционни партньори и ще изготвим много ясен план и структура на едно потенциално правителство, което да може да има своите ангажименти, цели и срокове“, изтъкна Йордан Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че хората искат правителство на промяната, защото служебно правителство и нови избори крият много неизвестни.

„Ние сме готови за нови избори, това въобще не ни притеснява. Даже смятаме, че едни нови избори ще утвърдят нашата роля като първа политическа сила. Ще се явим отделно на избори от „Демократична България“ и БСП, но вярвам, че работихме много добре досега с тях и това партньорство ще продължи и в един следващ парламент. Докато ГЕРБ не се изчистят от зависимостите и хора, които имат такива, ние няма как да седнем на една маса за преговори. С ръководството на „Има такъв народ“ вратата на този етап е затворена. Видяхме, че много трудно можем да работим заедно за общи каузи“, завърши Терзийски.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)