От сдружение „СКВ “Олимпиец“ организират тренировки по волейбол за деца в неравностойно положение

И през месец Август 2021 година, в град Плевен, от сдружение „СКВ “Олимпиец“ организират тренировки по волейбол за деца в неравностойно положение. Тренировките са част от дейностите, който Сдружението реализира по проект „Независим бъди и здравословен начин на живот води!“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, на Министерството на младежта и спорта.

В съответствие с условието на Националната програма, специалистите, които реализират спортните занимания с младежите са с необходимата квалификация и опит. В резултат на изпълнението на дейността в рамките на 12 седмици, съгласно предварително изработен график, 20 младежи в неравно положение, от дома в с. Згалево /олбаст Плевен/, са ангажирани по два часа седмично със спортни занимания по волейбол. Място на провеждане на спортните занимания е залата, с която сдружението излозва за провеждане на спортните занимания на клуба, в град Плевен.

Съдържанието на програмите за спортната подготовка на включените в дейността младежи съдържа общи и специфични за съответния спорт теми, осигуряващи педагогическия процес за формиране на познания, умения и навици за активен живот. Процесът на спортните занимания цели да развива функционално физиката на практикуващите, паралелно със спортните и интелектуалните им възможности.


image0 (9K)