Официално от Св. Синод за здравословното състояние на патриарх Неофит

Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ.


image0 (9K)