Охолният живот и волностите на кметицата Иванчева – разказва шефът на „Антикорупция“

Охолен живот и много волности, почивки в чужбина – разказва Пламен Георгиев, новият шеф на комисията „Антикорупция“, за арестуваната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка .

Вдигат се и отиват в някоя държава на почивка. Заради това и веднъж е имало отлагане на предаването на подкупа. Това заяви шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев относно ареста на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, информира БЛИЦ.

[ad id=“225664″]

Той разказа и колко нагли са били кметицата и заместничката ѝ. „Решават, че им харесва в чужбина и казват – оставаме тук за още няколко дни. Точно така са отложили и предаването на подкупа“, каза Георгиев.

Той коментира  и това дали съдията по делото срещу арестуваната кметица трябва да си направи отвод, защото се е изказвал ласкаво към него и съответно според някои има конфликт на интереси.

[ad id=“263680″]

„И аз мога да кажа за съдията много ласкави неща. Няма как да има отвод. Ние нямаме никакви правомощия по извършване на действия по разследването. Тези неща се вършат единствено и само от прокуратурата“, каза Георгиев.

Той се закани, че всички нечисти практики ще приключат: „Слагам си моето име зад тази комисия и всичко вече е „дотук“, просто край“, отсече шефът на антикорупционния орган.

Той не пожела да коментира дали има заплахи срещу него. „Крайно време е в тази държава нещо да се случи реално. Писна ми от анализи и съвещания. Ето, това беше един случай, който започваме“, завърши Георгиев.


image0 (9K)