Охранител нападна полицай с нож в Горна Оряховица

Полицай е прострелял със стоп патрон 45-годишен частен охранител в Горна Оряховица, след като мъжът бил агресивен към екип на Спешна помощ, а след това нападнал и униформените с нож.

„Получено е искане за съдействие от екип на Спешна помощ през телефон 112. В същото време сигнал постъпва и от родителите на мъжа. Колегите са реагирали незабавно. Отивайки на място на 9-ия етаж на жилището виждат мъж, който има нож в себе си и е в явно раздразнено състояние. Колегите правят всичко възможно да го успокоят, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа“, обясни пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов.

По думите му, първоначално полицаите са стреляли във въздуха, но тъй като охранителят е продължил да буйства и е имало опасност за живота на служителите на реда, те са стреляли в краката му.

„Изстрелите са били със стоппатрони. Успели са да неутрализират атаката и да задържат мъжа“, допълни Маринов.

„Нападателят е без опасност за живота, оказана му е медицинска помощ“, посочи за БНР началникът на Спешния център в Горна Оряховица д-р Миглена Миланова и уточни, че няма пострадали медици. Простреляният охранител е откаран във великотърновската болница.

„На място е районния прокурор с директора на Областна дирекция на МВР. Въпросното лице е настанено в болница, без опасност за живота. Обработват раните, които е получило по време на инцидента“, уточни министърът.

Според него най-вероятно охранителят има психическо разстройство. Той призова да се изчакат експертизите.


image0 (9K)