Categories: България

Още една европейска страна въвежда ограничения за пристигащите от България

Норвегия ще изисква отрицателен тест за коронавирус за пристигащите и от България, съобщиха от нашето Министерство на външните работи:

„Вчера норвежкото правителство въведе следните изменения в режима за пътуване до Норвегия:

Считано от 00:00 часа на 09 ноември 2020 г., влизащите в Норвегия от страни с червен рисков индекс, сред които е и България, трябва да представят сертификат за отрицателен тест за COVID-19. PCR тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в страната. Той трябва да е издаден на език, разбираем за норвежките гранични власти – английски или норвежки. Влизане на територията на Норвегия може да бъде отказано, ако лицето не представи отрицателен PCR тест“, информират от Външно министерство.

Изискването не се прилага за норвежки граждани и за лица с постоянно пребиваване в Норвегия, за транзитно преминаващите лица, както и за работниците, които редовно влизат в Норвегия от Швеция и Финландия.

Ограничението не се отнася и за здравните работници, който са били извън Норвегия повече от седем дни;

Лицата, които влизат в Норвегия от страни с „червен рисков индекс“ и нямат постоянно пребиваване и адрес в страната, трябва да имат осигурен хотел за периода на карантина, както и да се тестват по време на карантинния период. Същото важи и за работниците или бизнес партньорите, чиито работодател или клиент не може да им осигури подходящ адрес на пребиваване. Мярката важи и за членовете на семействата, които идват на гости на роднини в Норвегия. Ако те посочат, че ще изкарат карантинния период на адреса на домакините, може да не получат разрешение.

 

Пламен Пенчев

Recent Posts

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

46 минути ago

Гергьовден е – един от най-големите църковни празници

Тази година той съвпада с втория ден на Великден...

54 минути ago

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

10 часа ago

Бързи и лесни прически, готови за под 5 минути

Какво да си направите, когато бързате...

11 часа ago
image0 (9K)