Още от първия ден народните представители пренебрегнаха закона

И ква стана тя? Не минаха няколко месеца, откакто Парламента взе решение да не се правят размествания на работните дни във връзка с празниците и имаме прецедент. И то от най-високо място.

[ad id=“225664″]

Самите народни избраници решиха да си отработят денят 7-ми септември и по този начин да си увеличат почивните дни. На практика да слеят почивните дни с празника. Щото са много уморени. Сякаш това не е първия им работен ден след депутатската ваканция. Това според мен е един арогантен пример за неспазване не, а за грубо погазване на закона. И то от тези които го създават. Как после искаме да се спазват законите от редовите граждани. Затова, че бай Иван, който продава семки на пазара и не е издал касова бележка ще го спукат от актове и глоби, защото това е нарушение на закона. Ще разсипят от проверки и някоя малка фирма, която е наела някой да свърши нещо за няколко часа, платила му е двайсет лева на ръка и не е попълнила съответната планина от документи. Ще го обвиняват в черни каси, укриване на доходи и прочие грехове – вярно все закононарушения.

Но темата сега е за народните представители. Нарушават ли закона, като сливат празниците или ще намерят някакво юридическо обяснение. Или въобще няма да си направят труда да обясняват. Или може би за тях това не е голямо нарушение?

Впрочем, какво да очакваме всички ние, като в речника ни съществуват понятия като „строго забранено“ и „абсолютно забранено“. Сякаш самата дума забранено не крие в себе си императив, а е нужно да и даваме степени. „Да му мяза“ както се казва…


image0 (9K)