Световни новини

Още от първия ден Тръмп изпълнява предизборните си обещания, ще строи стената.

В петък той  подписа заповед, с която даде ход на подкопаването на Obamacare. След един уикенд прекаран в остри атаки от страна на медиите, новата седмица започна с възстановяване на федералната забрана за чуждестранна помощ на организации, които включват аборт или семейно планиране в техните командировъчни отчети. Тръмпзапочна вторника си с възраждане на проекта за газопровода Keystone XL и нареди преразглеждане на проекта на Дакота Access , за да бъде ускорено и одобрен.

Стената е следващата. Сряда идва с искане  федералните фондове да я строят, въпреки че нямаше нито дума за това как той ще принуди Мексико да плати част от изграждането. Той заяви пред ABC News в сряда, че се надява да започне строителството на стената, много бързо, въпреки че да накара  Мексико да плати е твърде „сложно“.
Същевременно  ще се стреми да увеличи депортациите и да задуши градовете „рай за емигрантите“ чрез намаляне на федералните им помощи. Не говори за нови законопроекти:“Хората са изненадани да чуят, че ние не се нуждаем от нови закони,“ каза той. „Ние ще работим в рамките на съществуващата до сега система и рамка.“
Натискът срещу емигрантите продължи през цялата седмица. Въпреки, че това няма да бъде официално заглавие, все повече на политически жаргон го наричат“Мюсюлманската забрана“ и става въпрос за отказ за издаване на визи на граждани от страни, от които идват терористични заплахи. Тази риторика Тръмп използва от 2015 година, когато започна неговия поход към властта.

Късно вечерта той заплаши директно по Туитър Чикаго, че ще им изпрати федералните, ако не покажат незабавен спад в престъпността и насилието.

Източник СНН,превод: Зарата

Иван Дарийков

Share
Published by
Иван Дарийков

Recent Posts

Терзиев отсече: Проектът за движение на „Патриарха“ няма да бъде спрян

Някои хора всеки ден се упражняват на мой гръб, заяви кметът на София...

39 минути ago

МРРБ: Няма устройствени проблеми с терена, определен за детската болница

Министерството с уточнение по повод медийни публикации...

51 минути ago

Ден 1 на новите мерки: Слаб интерес към ваксината срещу коклюш

Имунизацията за бременни е безплатна и препоръчителна...

един час ago

След пороя: Обстановката в Плевенско се нормализира

Няма данни за бедстващи хора...

един час ago

6 грешки, които допускате при отглеждането на вашето дете

Минимизирате емоциите на вашето дете...

един час ago
image0 (9K)