Футбол

Паднахме от Беларус на футбол

Националният ни отбор по футбол отстъпи с 0:1 на Беларус в контролна среща, която би трябвало да е последна подготовка преди решителния бараж по пътя към Евро 2020 с Унгария. Дмитрий Подстрелов вкара единствения гол, като това е и трета победа за бившата съветска република над нашия отбор в историята.

Беларусите трябваше да се лишат от двама футболисти точно преди началото, след като Максим Скавиш вдигна температура, а Иван Бахар се контузи и се прибра преди мача у дома си.

Нашите създадоха две голови положения още преди да изтече и 1 минута, като най-напред Димитър Илиев стреля, но вратарят Хаткевич, който днес дебютира, спаси. Стражът на Ислоч (Минск) за втори път спаси мрежата си, след като особено опасно проби Исмаил Иса- почти разстреля стража от упор, но Хаткевич отново спаси.

В 15-ата минута Беларус излезе напред в резултата при първото си преминаване на центъра. Атака на Лисакович и Корзун затрудни максимално Турицов, Занев и Велков, топката от рикошет попадна в Дмитрий Подстрелов и той от въздуха прониза вратаря Георги Георгиев.

B края на първото полувреме нашите отново вдигнаха оборотите и натиснаха. В 38-ата минута отново Хаткевич излезе извън пределите на наказателното поле и изби топката пред излизащия сам срещу него Иса. В 41-ата минута пок Хаткевич изби в корнер, а малко по-късно и гредата му беше помощник. В следващата минута стражът изби топката с върха на пръстите си при удар на Спас Делев, топката кацна на горната греда и излезе в корнер.

С влизането на Тодор Неделев на мястото на Димитър Илиев схемата на България се промени, но нашите продължиха с по-атакуващата си игра от противника. След неточни удари на Иса и Делев, в 70-ата минута Георги Миланов получи топката пред дъгата, обърна се и стреля, но кълбото мина малко над гредата. В 72-ата минута беларусите можеха да стигнат до втори гол, след като разгърнаха контраатака.

Яблонски подаде на останалия сам срещу вратаря Подстрелов, който обаче прати топката от 6-7 метра високо над вратата. В 86-ата минута Беларус отново можеше да вкара, но ударът с глава на Никита Степанов беше спасен от вратаря Георгиев.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

26 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

29 минути ago

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

2 часа ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

2 часа ago
image0 (9K)