Пазарджик е в червена COVID зона, добавките за медиците – спрени

Ръст на заразените с коронавирус отчитат в Пазарджик като областта е в червената зона. Това наложи задължителното носене на маски в социалните заведения, болниците, аптеките, дрогериите и в обществения транспорт.

Същевременно интересът към ваксините е по-скоро към бустерните дози, няма промяна в нагласите на хората, които до момента са отказвали въобще да се ваксинират и онези, които за първи път решават да се ваксинират, са единици.  

На фона на сегашната и очакваната следваща вълна, сериозно напрежение пораждат спрените COVID добавки за медиците.  

Още по темата

5 авг 2022 07:14

59

4 авг 2022 17:30

229

3 авг 2022 09:04

192

Макар област Пазарджик да е в червената зона, натискът върху здравните заведения в региона не е сериозен, уверява пред БНР директорът на РЗИ д-р Хюлия Шериф.

„Спрямо общия индекс – заетост на леглата, сме все още етап 1.“

Многопрофилната болница в Пазарджик, която поема болните от цялата област, регистрира нарастване на потока от пациенти.

„Вълната вече дойде при нас, но само при нас идва, в нашата болница, тъй като от цялата област ковидът тук го насочват, хората се самонасочват“, пояснява  директорът на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

В пъти са се увеличили пациентите в отделението „Уши, нос и гърло“.

„Болните с това заболяване са изключително много. Идва с най-обикновена хрема, зачервено гърло и при изследването се оказва с ковид“, отбелязва д-р Димитър Митрев.

За медицинската сестра Димитрия Димитрова спирането на ковид добавките е необосновано. По думите ѝ срещата с ковид е ежедневна.

„Връщането на старите заплати, с отнемането на добавките за ковид, на тези цени, е просто смешно, това е подигравка с труда ни.“

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)