„Пайнер“ фалира! Краят на Чалгария е близо

Пореден провал на концерт на Планета ознаменува края на ерата на Пайнер. Вече за никого не е тайна, че шефът Митко Димитров е пред фалит заради липсата на всякакъв фенски интерес към изявите на компанията. Източник от фолк средите ни разкри под сурдинка прелюбопитна информация от кухнята, пише „Галерия“.

[ad id=“225664″]

„В момента Димитров организира концерт във Варна, но положението е повече от трагично.

 Почти няма продадени билети, хората вече нямат интерес. Стига се дотам, че Галена да пуска платени публикации в Инстаграм, за да събира хора. Същият резил беше и в Шумен наскоро, където интересът беше нулев и концертът се провали“, разказват от бранша.

Според запознати, главният виновник за краха на Пайнер е самият Митко Димитров, който бутал напред едни певици за сметка на други. Пресен пример е предстоящото събитие във Варна.

Пайнера излъга най-добрите си и сериозни певици, сред които и Яница, че концертът всъщност се организира от частен клиент, а не от него. По този начин си изми ръцете и отся изпълнителите по свое усмотрение“, разказва източник.

[ad id=“225664″]

За залеза на музикалната компания се говори отдавна и неслучайно някои от най-популярните кадри се оттеглиха от потъващия кораб. С всяка изминала година интересът към концертите на Планета става все по-оскъден и беден откъм публика. Основният проблем е в липсата на музикални проекти на певиците. Обществена тайна е, че Митко Димитров не влага средства в клиповете на изпълнителите – те сами трябва да си покриват масрафа.

И докато по-големите имена успяват някак да финансират проектите си, 80 процента от пайнерките не могат да си позволят този лукс. Някои от тях, като Ивана например, не са излизали с нови хитове от години. Други правят нискобюджетни клипове и слаби парчета поради липса на средства. Така голяма част от фенската маса се отдръпна от Пайнер и концертните зали се опразниха.

[ad id=“225664″]

„Като няма фенове, няма и закупени билети. Като няма билети, залите са празни. При празни зали, няма и рекламодатели, няма и интерес към певиците от страна на ресторантьорския бранш. Всичко това доведе до празния джоб на Митко Димитров и вместо да си вземе поука, той продължава да дърпа Пайнер към дъното“, клатят глава представители на поп-фолка.


image0 (9K)