Пак затварят улици в Казанлък

От понеделник до сряда идната седмица (13 – 15 декември, включително) отново ще бъде затворен за движение на автомобили участъкът след кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг“ и бул.„Никола Петков“ (ЛИДЛ) до кръстовището на бул. „ Никола Петков“ и ул.„ Козлодуй“ (СБА) в посока север-юг – западното платно. Временната забрана за обществено ползване ще важи в часовете от 08:00 часа до 16.30 часа.

За времето на затваряне (от понеделник до сряда) ще важи временният режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул.„Княз Александър Батенберг“, ул.„Хаджи Димитър“, ул.„Граф Игнатиев“, ул.„Тракия“, ул.„Кенали“ и ул.„Козлодуй“ към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.             

Реконструкциято на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. „Козлодуй“ по плана на гр. Казанлък, която започна през октомври продължава.

Участъците, по които е предвиден ремонт на пътното платно и прилежащите тротоари са:

–  Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър  Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.

–  Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп  прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

– Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север – юг около гр. Казанлък.

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 година.

Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да за изграждане на цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с. Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

 

 


image0 (9K)