Панев сезира КФН за посещението на Борисов в „Неохим“

Панев сезира КФН за посещението на Борисов в "Неохим"

Снимка: БГНЕС

Преди малко внесох сигнал в Комисията за финансов надзор за посещението на Бойко Борисов в димитровградския торов завод „Неохим“ в събота. Акциите на дружеството се търгуват на фондовата борса, а изявленията на Борисов и на местните директори за състоянието му са в директно противоречие с последната официално подадена информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца на годината. Това написа във Facebook профила си Владислав Панев, бивш депутат от „Демократична България“.

Той посочи, че „има ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива – за принудително спиране на работа (от сайта на Неохим се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н..”

Панев обвини ГЕРБ, че са дълго време са неглижирали капиталовия пазар. „Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило.”, написа Панев.

В поста си Панев пише, че си има правила за информиране на пазара и Бойко Борисов не е над закона. „Да, инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. Вероятно и печалбата на Неохим ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона”, добави Панев.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)