Паника в София! Опасни рецидивисти избягаха от затвора, съдени са за убийства

Двама опасни рецидивисти, съдени за убийства, избягаха от Централния софийски затвор.

[ad id=“225664″]

Те са били въоръжени и са нападнали надзирателите. Бягството е извършено от централния вход на Софийския затвор.

[ad id=“263680″]

Затворниците се издирват. От СДВР предупреждават гражданите да сигнализират веднага, ако забележат двамата мъже. От полицията съобщиха, че те са агресивни. Възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

[ad id=“236993″]

От прокуратурата съобщиха, че избягалите са: рецидивистът Радослав Ангелов Колев, осъден на 26 години за убийство, както и Владимир Пелов Стефанов, също рецидивист. Той е осъден на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

[ad id=“236999″]

Двамата затворници са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с нож и огнестрелно оръжие. Освен това те са стреляли три пъти с пистолет, съобщи заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

[ad id=“237001″]

Оръжието не е взето от охранителите, а е придобито по друг начин. Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор.

[ad id=“238430″]

Владимир Пелов е извършил брутален обир. В края на август 2011-а година Пелов заедно със свой бивш съкилийник задигат 1 килограм злато от ателие в Ботевград. Стрелят по охранители и полицаи. След това отвличат цяло семейство с автомобил. Месеци преди това Пелов заблудил правоохранителната система, че се е поправил. Той бил приет за студент, а след това го пуснали предсрочно от затвора. След дълго издирване Пелов е задържан за грабежа и е поставен под домашен арест. През 2016 година обаче получава ново обвинение – за убийството на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград.

[ad id=“218001″]

Другият избягал затворник е Радослав Колев. Той е осъден за жестоко убийство на данъчен служител.


image0 (9K)