Паргов: Едноцифреният резултат на БСП беше предвещан резултат

Паргов: Едноцифреният резултат на БСП беше предвещан резултат

Снимка: БГНЕС

„Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат“. Това заяви Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на учредения наскоро Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ).

„За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление“, каза Паргов в интервю пред БНР.

Още по темата

3 окт 2022 08:34

81

3 окт 2022 07:57

227

Не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение, каза още той.

Паргов припоммни, че изводите са вследствие на дискусия с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист.

Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ: „При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент „Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път не се съберем и с ГЕРБ“.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)