Партия „Има такъв народ“: Няма да работим в следващия парламент с формациите от настоящия

Партия „Има такъв народ“ няма да работи в следващия парламент с формациите, които присъстват в настоящия. Това обяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов по време на онлайн среща с Българската стартъп асоциация: „

В политически план ще работим с партии, надявам се, които влязат – други, а не тези, които са вътре. Тези от статуквото – някак си не е морално, хора, които смятаме за престъпници и хора, които смятаме за некадърни, да работим с тях“.

Предизборната програма на формацията ще бъде представена след регистрацията в Централната избирателна комисия. В нея се предвижда пряк избор на главния прокурор, както и данъчни стимули за стартиращи компании и създаване на специално ведомство с ранг на министерство, което да се занимава изцяло с иновации и научно-изследователска и развойна дейност, пряко приложима в реалната икономика, предава БНР.

Сред приоритетите е и цялостна реформа на здравната система и промяна в подхода за справяне с Covid кризата:

„Определено няма да постъпим както сегашните управляващи, тоест когато имаме здравна криза, свързана с респираторно вирусно заболяване, медицинските съвети, мерки и действия трябва да бъдат давани от хора, които се занимават с вируси и имунолози, а не от хирурзи. Това е свързано и с икономика, което означава, че трябва екипът да бъде подплатен и от икономисти и финансисти, защото всяка една мярка струва пари. Здравната ни система така или иначе се нуждае от цялостно реформиране“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)