България

Патриотите благодариха на ГЕРБ за отлагането на Истанбулската конвенция

Обединените патриоти благодариха на ГЕРБ за отлагане ратификацията на Истанбулската конвенция

[ad id=“263680″]

Обединените патриоти благодариха на коалиционните си партньори от ГЕРБ, че са ги послушали и са отложили ратификацията на Истанбулската конвенция. Това стана известно от пресконференция на ръководството на ПГ на Обединените патриоти, предаде БТА.

Председателят на групата Волен Сидеров заяви, че отлагането и поставянето на широк обществен дебат е правилното, разумно решение. Това според него е стъпка напред в повишаване на коалиционната култура. В последните седмици имаше някои скърцания между ГЕРБ и ОП, но в момента съм удовлетворен, коментира Сидеров.

Явно има натиск отвън, явно има и напрежение в България, решението на ГЕРБ е правилно – нека да има обществено обсъждане, нека има колкото се може повече мнения и тогава да се вземе най-мъдрото решение, заяви той.

[ad id=“218001″]

Волен Сидеров подчерта, че Обединените патриоти са против насилието над жени, деца и мъже. Ако темата и тревогата е наистина насилието над жени, деца, не виждам защо да не бъдат предприети законодателни мерки, посочи той.

Искрен Веселинов заяви, че с колегата му Християн Митев са внесли питане до министъра на правосъдието за това на кои минимални стандарти, отбелязани в конвенцията, България още не отговаря. Те са попитали и какви политики и мерки могат да се предприемат, за да се постигнат резултати в борбата с домашното насилие.

Темата за насилието над жени за нас не е безразлична, ние оставаме категорично на позиция, че ще подкрепим такива мерки, както сме ги подкрепяли до момента, каза още Веселинов.

[ad id=“218548″]

Попитан дали ще подкрепят референдум по темата с конвенцията Волен Сидеров заяви, че е много важно как ще се формулира въпросът.

Председателят на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов от ОП заяви, че дори конвенцията да се приеме със съпътваща декларация, тази декларация няма да има правна стойност. Няма как в тази конвенция да се съгласим с пет от нейните членове, които на практика променят цялата същност на документа, каза той. Един от текстовете по думите му отваря врата за еднополовите бракове.

[ad id=“236480″]

Попитан за вота на недоверие Волен Сидеров заяви, че индиректно ще отговори на Корнелия Нинова дали си е променил мнението как ще гласува. Радвам се, че от частния случай с язовир „Бели Искър“ отидохме към разглеждане на всички язовири в България, ще се направи класификация, ако трябва законови промени, така че да няма опасност всяка пролет някъде да стане бедствие, коментира Сидеров.

Това е добрият резултат. Политиката е изкуството на възможното, политиката е да направиш така, че да има пряк добър резултат. Няма язовир на „Атака“, на БСП или на ГЕРБ. Това са български язовири, каза още той.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Розоберът в Калоферско подрани с 20 дни

Причината е топлото време...

8 минути ago

Медици искат задължителни ваксини и за децата в училище

Това ще окаже един по-добър ефект относно имунизирането...

17 минути ago

Връщат тленните останки на цар Фердинанд в България

Той ще бъде погребан в семейната крипта на двореца „Врана" в София...

един час ago

Главчев участва в празника на манастира „Св. Георги Зограф“

Той прочете молитвата „Символ на вярата”...

един час ago

Обявиха ученик на 13 г. от Хасково за общодържавно издирване

Майката съобщила снощи, че синът й не се е прибрал...

2 часа ago
image0 (9K)