ПАТРИОТИТЕ ОТ СТАРА ЗАГОРА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГРАБЕЖА НА МОНОПОЛИТЕ!

ТРИТЕ ПАРТИИВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, ВДИГНАХА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ СКОКА НА ЦЕНИТЕ

Представители на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ от Стара Загора се включиха в протеста на коалицията пред сградата на КЕВР в София срещу рязкото увеличение на тока и парното от първи юли. Патриотичната коалиция единствена скочи срещу поскъпването като събра стотици съмишленици от цялата страна. „Призоваваме държавните чиновници да спрат да обслужват монополистите и да започна да работят за хората, от чиито данъци получават хубавите си заплати. Този рязък скок идва в момент на тежка икономическа и здравна криза. Обрича стотици хиляди българи на глад, на мизерия, на трудно оцеляване. Нашият лидер Веселин Марешки винаги е защитавал българите от грабежа на картелите, доказал го е не само на думи, но и с делата си. Партия ВОЛЯ се роди именно, заради мощното недоволство от картела в горивата! Този грабеж е сред основните причини българският народ да е най-бедният в Европейския съюз“, коментира Недко Кузманов от строзагорската листа на българските патриоти.

Служебното правителство трябва да защити гражданите, но не го прави. „Виждаме какво се случва по времето на кабинета на президента Радев – вдигат се цени на горива, на олио, на брашно, на абсолютно всички стоки в България, защото има хаос и спекулата процъфтява навсякъде“, заяви водачът на листата на коалицията в 25 МИР София Юлиян Ангелов от ВМРО.

Цветелина Лучкова, от квотата на ВОЛЯ в листата на 26-МИР София –област каза пред протестиращите, че патриотите няма да допуснем хората да бъдат ограбвани повече! „Няма да се дадем на чиновници, които слугуват на задкулисието и монополите! Ние, „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ” сега сме три пъти по-силни, защото сме заедно, обединени! Ние сме тук, за да ви защитим! Затова българските патриоти трябва да сме голяма група в следващото Народно събрание!“, каза още Лучкова.

Според Владимир Христов, кандидат в листата на 23 МИР -София, от квотата на НФСБ, поредното вдигане на цените от регулатора е позорно предателство и акт срещу българския народ. „Докато бяхме в управлението, направихме така, че токът и парното да не бъдат увеличавани. Нещо, което ще направим и в следващия парламент. Нека всеки да си помисли хубаво кой работи за интересите на България“, заяви Христов.

Александър Сиди, водач на листата на патриотите в Пловдив, потвърди пред стотиците протестиращи, че в 46-ия парламент патриотите ще вземат нужните мерки никой повече да не издевателства по този начин върху народа и, ако трябва, ще закрият КЕВР.

Представители на коалицията символично разпиляха студения резерв на България – чували с лед на тротоара пред сградата на комисията. „Дойдохме тук да върнем студения резерв именно на „Демократична България“, защото знаем от председателят на КЕВР от коя политическа сила е. Ако миналата година разказваха приказки как могат да се справят с всички проблеми, днес виждаме, че те правят живота на българите непоносим, вдигайки цените на тока и парното“, категоричен бе Сиди.

Ден преди протеста „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ призоваха

всички политически партии, които наистина защитават интересите на българите, да се присъединят към събитието. Така можеха да докажат на практика, че мислят за проблемите на гражданите и че имат реални намерения да ги решат.

В противен случай ще приемем, че единственото, което ги вълнува е как да си осигурят повечко депутатски места в новия парламент, за да прокарват личните и тяснопартийните си амбиции за власт“, заявиха патриотите. Но нито една партия –нито от статуквото, нито от т.нар. партии на протеста, не посмя да се яви и да защити българските граждани!

Още преди дни патриотите първи предупредиха, че КЕВР готви „честитка“ като вдигне отново цените на тока и парното. Очаква се токът за бита да скочи с 5 на сто, въпреки че в началото прогнозите бяха „само“ за 3 на сто. Цените на топлото обаче ще скочат рязко – за София се предвижда да е с 15%! Това ще обрече хиляди българи на още по-голяма бедност.

Припомняме, че освен рязкото увеличение на тока и парното, цените на стоките от първа необходимост скоростно се увеличават с всеки изминал ден. Икономически експерти предупреждават, че в условията на КОВИД ни очаква и страховита инфлация. „Очевидно е, че успокояването на пазара и грижата за доходите на българите не е приоритет на служебния кабинет на Радев – липсва каквато и да било стратегия по такива важни въпроси. Това нямаше да се случи, ако т. нар. партии на протеста бяха създали стабилно правителство през април. Вместо това, те проявиха политически егоизъм, караха се за лични и тяснопартийни интереси, а някои от тях буквално се изпокриха и абдикираха тотално от отговорността си пред обществото. За нас от коалицията „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ битката с монополите и картелите е запазена визитка. Доказали сме, че можем да се справим с тези, които ограбват българите! И пак ще го направим!“, е официалната позиция патриотите.


image0 (9K)