Пеевски продава вестниците си на компанията, която купува Нова телевизия

„Юнайтед груп“, които купиха БТК и са в процес на придобиване на „Нова Броудкастинг Груп“, искат да купят и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става въпрос за „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и „Борба“. Новината е съобщена от „Капитал„, които се позовават на Комисията за защита на конкуренцията.

През последните месеци Пеевски прехвърли вестниците си към новосъздаденото дружество „Вестник Телеграф“. Като вероятна причина за това от Капитал посочват факта, че срещу предишния издател „Телеграф медиа“ има десетки висящи граждански дела, образувани от хора и фирми, които твърдят, че са претърпели вреди от публикациите в „Телеграф“ и „Монитор“. Дружеството е многократно осъждано за неверни и клеветнически публикации.

След като марките на вестниците са прехвърлени в новосъздаденото „Вестник Телеграф“, то е обявено в ликвидация.

“Юнайтед груп“ (United Group) е създадена през 2000 г. Собственост е на фондовете „Би Си партнърс“ (BC Partners) и Кей Кей Ар (KKR). В портфолиото на компанията е Tele2 в Хърватия, както и активи в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

През лятото на тази година “Юнайтед груп“ (United Group) придоби българския телеком БTK (Vivacom), както и големия доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция – Forthnet.

Компанията е и в процес на купуване на най-голямата мултиплатформена медия в България „Нова Броудкастинг Груп”, която преди година и половина беше придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Наскоро “Нова Броудкастинг груп” купи Канал 3, музикалните канали The Voice и Magic TV, както и радиостанциите “Веселина“, “Витоша“, Magic FM и The Voice.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)