Пепи Еврото е обявен за издирване

Пепи Еврото е обявен за издирване

Петьо Петров, известен и като Пепи Еврото, е обявен за издирване, обявиха пред „Сега“ източници от МВР. Познатият покрай случая „Осемте джуджета“ бивш следовател е бил потърсен в ресторант, офис и в дома си и не е бил открит. Той е търсен от прокуратурата, но по дело, което не  е свързано точно с „Осемтте джуджета“.

Часове по-рано Нова тв съобщи за провеждане на мащабна полицейска акция в София. По информация на медията, късно вечерта в понеделник екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и на прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант. Пред заведението в кв. „Драгалевци“ имаше часове наред засилено полицейско присъствие и тази сутрин, като имотът остава блокиран.

Още по темата

30 май 2023 08:55

23

Според предварителните данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия по повод две лица – известни бизнесмени. От прокуратурата и до момента няма официална информация.

„Сега“ научи, че става въпрос за Размиг Чакърян-Ами, чиято фирма „Интерпред Еврологистик“ извършваше санитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, и Петьо Петров – Пепи Еврото, бивш следовател, познат покрай случая „Осемте джуджета“.

Според БНТ Пепи Еврото е избягал от мястото, като под ресторанта са открити множество подземни изходи. В близост се е намирал и неговият офис.

По неофициална информация операцията е свързана и с извършеното преди дни в РЮА убийство на Красимир Каменов-Къро.

Във вторник сутрин управителят на заведението потвърди за акцията, но посочи, че в ресторанта му не е влизала полиция. Към имота обаче има множество входове и изходи, включително и за коли.

Няма задържани при операцията, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той обаче отказа каквито и да е подробности за акцията.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)