Пернишкият зам.-кмет задържан за пиянски скандал в самолет

Заместник-кметът на Перник Владислав Каралиев (ГЕРБ) е бил задържан, заради пиянска свада по време на полет от Брюксел до София в сряда, разказва очевидец.

В понеделик сутрин адвокатът Огнян Варадинов пътува за Брюксел в същия самолет, с който лети и делегацията на кмета на Перник Вяра Церовска, по думите му от около 20 човека, които направили впечатление с шумното си поведение.

По стечение на обстоятелствата Варадинов попаднал на делегацията и два дни по късно – сряда вечер, на борда на късния полет в обратна посока. Още при качването си в самолета, някои от перничаните започнали да пият алкохол. Подпийналите общинари се закачали със стюардесите, след което вдигнали скандал заради липсата на лед на борда на самолета. Особено активен в групата от около четирима провокатори в прераканията бил Владислав Каралиев, който поискал от стюардесите да извикат капитана.

Областният управител Александър Александров и кметицата Вяра Церовска са присъствали, но не са се държали неадекватно, разказва Варадинов.

Положението се поуспокоило, когато една от стюрдесите предупредила член от буйната компания, че ще се свърже с гранична полиция, която да ги арестува при кацане.

Веднага след кацането униформени отделили няколко човека от делегацията, включително Караилиев.

От пресцентъра на МВР нямат информация за арестувани във връзка с инцидента.

Името на Караилиев се свързва със скандалния аудио запис, разпространен преди местните избори през октомври, в който се чуват думите „Просто си платихме вота“. Зам.-кметът бе сред разпитаните и призна, че е присъствал на такъв разговор, но той се е състоял след евроизборите през 2014 г. Прокуратурата впоследствие прекрати разследването по случая.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)