Петима роми пребиха ученик в Мъглиж

Нова агресия сред младежи в училище. Този път инцидентът се разиграва в Мъглиж, в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство, където петима роми нападат 18-годишния Даниел Миленов, ученик в училището, съобщи тази сутрин бТВ.

Предисторията: Миналата седмица възниква кавга между Даниел и друго момче от 10 клас в гимназията. Двамата живеят в общежитието. Свадата е заради момиче, което десетокласникът обидил. Даниел го ударил в главата с домашен чехъл и се стига до понеделника тази седмица, когато в междучасието след 5-ия час петима роми нападат Даниел. Той разказва, че първо един го е ударил в гръб с някакъв предмет, след което младежът е паднал на земята и останалите са започнали да го бият.

Даниел е с рана на главата, с болки в китките, където са го ритали, а той се е опитвал с ръце да предпази главата си.Освен това има кръвонасядания по главата и гърба, контузия на корема.

[ad id=“226585″]

Свидетели на побоя стават учители и ученици. Четирима от биячите са външни за училището.

Галя Михова, и.д. директор на ПГСС „Гео Милев“ в Мъглиж каза за бТВ, че за да има конфликт, винаги в него участват 2 страни. Конфликт сам по себе си не се създава. По думите ѝ дворът на гимназията е много голям, има ограда, но достъпът до него на практика е почти отвсякъде. Няма как да се поставят камери във всички негови точки.

[ad id=“237001″]

В четвъртък в гимназията ще се проведе педагогически съвет, на който ще бъде решено какво ще е наказанието за агресивния десетокласник.


image0 (9K)