Петко Георгиев: ПП да скъса пъпната връв с Радев

Резултатите от предсрочните парламентарни избори изведоха на първо място на сцената нов политически играч. Какво може да се очаква от „Продължаваме промяната“?

„Има сериозни основания да се смята, че „Продължаваме промяната“ е пряко свързана с Румен Радев. Ако тази пъпна връв съществува и не бъде отрязана, „Продължаваме промяната“ не я чака светло бъдеще, нито я чака силно правителство“, заяви журналистът Петко Георгиев в студиото на „България сутрин“.

Според него гласувалите за формацията на Кирил Петков и Асен Василев няма да продължат своята подкрепа, ако разберат, че се сформира „нещо като лична власт на Радев“.

„Двамата млади лидери имат излъчване на технократи, които ще направят кабинет. Точно това искат българите в момента, те доста се умориха от политиканстване и искат нещо много ясно, с перспектива, без да има прекалено много витиеватство“, изтъкна журналистът Мира Баджева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е интересен сривът в „Демократична България“.

„Това, което видяхме беше голям филмов обрат – един много харесван в началото кандидат, който накрая се превърна в минно поле. Самите избиратели на ДБ се разделиха и не може, когато искаш да печелиш избори, да лансираш кандидат, който всъщност не ти дава нищо, а ти взима“, смята Баджева в коментар на президентската двойка, подкрепена от ДБ.

„Продължаваме промяната“ проби и в останалата страна, спечели всички големи градове. Така започва политическата промяна – с големите градове. Те имат национално покритие и правят пробиви на места, където никой не е очаквал – крепости на ГЕРБ като 25 МИР“, подчерта Петко Георгиев.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)