Петър Хубчев ще гради изцяло нов отбор

Днес Берое започна подготовка за новия сезон с първа тренировка, видя ЗАРАТА. В заниманието се включиха 13 футболисти – имащите договори с клуба Георги Динков, Симеон Мечев, Божидар Пенчев, Иван Гошев, новите попълнения Спас Георгиев, Лукас Мартинс и Николай Николаев, както и 4 юноши – Дамян Йорданов (2005 г.), Тодор Жеков (2005 г.), Ивайло Митев (2006 г.) и Димитър Алтънов (2006 г.). С отбора започнаха и двама играчи, които ще бъдат на пробен период.
Час преди първото занимание на отбора на спортна база Берое пред медиите застанаха изпълнителният директор Стелиян Попчев и старши треньорът Петър Хубчев.

„Ще правим един абсолютно нов отбор. От стария ще има не повече от петима футболисти“, запчона Хубчев.

Хубчев отказа да говори в конкретика за входящи и изходящи трансфери, но уточни , че в тима ще пристигат ежеседмично футболисти на проби.

„Условията не са конкурентни на другите и искаме ние да ги виждаме на тренировки. На подпис ще бъде много голям риск. Нека не споменаваме имена. Каква е причината? Знаете в каква ситуация се намираме и не сме в състояние да се борим финансово с конкурентите. Поради тази причина ми се иска да запазим по-дълго време в тайна. Последните няколко дена и седмици на база на разговори с определени футболисти или мениджъри след това се взимаха други решения“, призова Хубчев. От думите му стана ясно, че „няма да ни стигне времето за подготовка. Моето разбиране за подготовка е 42 дена. Сами изчислете колко имаме до първия мач, без да имаме хората. Всеки ден или всяка седмица ще идват нови хора, изключено е да ни стигне времето. Това е действителността. Ако трябва да съм честен, в по-тежка ситуация не сме стартирали“.

Наставникът е категоричен, че „ще работим с два пъти по-голям хъс. Няма гаранция, че ще направим добър отбор, но поне сме мотивирани. Дано поне намерим характерите такива каквито си ги представяме. Успях да разменя на живо думи с ръководството. Това е моята лична мотивация. Всеки нормален фен на Берое и човек ще го оцени. Момчетата, които дойдат в Берое, не са за пари. Ще търсим морал, мъжество и т.н. Най-важното е всичко да се изплаща навреме. Всички правят всичко възможно. Къде има 100% гаранция в днешно време? Надявам се искрено. Вярвам на думите на хората от ръководството. Това ще е много важно, колкото и малко да е обещаното.“


image0 (9K)