Петьо Блъсков: Няма как общество, държано 45 години в мрак, за 30 да се избели

„Слагат се добри начала на противодействието на корупцията“, каза главният редактор на вестник „Труд“

[ad id=“225664″]

„Успешна ли е борбата с корупцията може да се зададе като въпрос на целия свят. Има отделни действия и случаи. Да си сложим ръката на сърцето и да кажем, че корупцията е част от модерния свят. Корупцията я има и в Европа и света. При нас корупцията не работи.“ Това заяви в ефира на Канал 3 главният редактор на вестник „Труд“ Петьо Блъсков.

„Корупцията трябва да се превърне в един мини двигател на игрите. Слагат се добри начала на противодействието й. България започва да си стъпва на краката със съответните институции. Защитниците на Иванчева са си нейни защитници, които си правят своя картинка. Те може да защитават сериозните икономически интереси, които и тя. В крайна сметка нека съдът да си свърши работата. Нека и медиите не се превръщаме в институции, които раздаваме правосъдие. Случаят с кметицата на „Младост” е миниатюрен локално“, категоричен беше той.

[ad id=“263680″]

„Нека си видим при нас как се случват нещата. Стига сме гледали чуждите закони. Нека и опозиция и управляващи да си вадят лошите случки и шуробаджанащина. Трябва да си направят преглед и да се изчистят. Не може едно общество, което 45 години е било рендосвано отвсякъде и сложено в информационен мрак, за 30 години да се изчисти и избели. Тъжното в развитието на нашата демокрация е, че политическите ни формации не са се научили да създават политически продукт. Те все още не го умеят „, подчерта още Блъсков.


image0 (9K)