Пием вода с… лют червен пипер

Лютият червен пипер е любима подправка на много хора. Той обаче е не просто прекрасно средство да обогатите вкуса на ястията си, но употребата му е и чудесен начин да подобрите цялостното си здраве. Можете не само да добавяте лют пипер към любимите си храни, но и да го приемате под формата на напитка.

Водата с лют червен пипер има множество ползи за здравето. Приемането на водата с лют червен пипер с добавен към нея пресен лимонов сок е идеален начин да подобрите здравословното си състояние в много отношения.

Според livestrong.com, водата с лют пипер може да се консумира както студена, така и топла под формата на чай. Активната съставка на лютия червен пипер капсаицин е известна със своите полезни свойства. Тя придава пикантния вкус на тази подправка и има терапевтичен ефект, като най-вече намалява възпалението в тъканите.

Водата с лют пипер може да подобри цялостното здраве, включително състоянието на метаболизма. Капсаицинът има свойството да повишава телесната температура, като така стимулира обмяната на веществата, изгарянето на мазнини и калории и освобождаването на енергия. Това може да помогне в отслабването и контрола на теглото.

Колкото по-лют е пиперът, толкова повече той повишава телесната температура, следователно ускорява метаболизма с по-високи темпове. Включването на лют пипер в диетата и под формата на напитка или чай засилва термогенезата и прави метаболизма ви бърз.

Водата с лют пипер подпомага и храносмилането. Тя повишава секрецията на ензими в тялото, което подобрява работата на стомаха, червата и отделителната система. Това подобрява усвояването на хранителните вещества и изразходването им за енергия по най-качествения начин.

Лютият пипер има свойството и да облекчава болката. Той се бори с инфекциите, като намалява количеството на реактивните протеини в кръвта. Това допринася и за намаляването на усещането за болка.

Според healthdigest.com, капсаицинът има свойството да намалява риска от рак, като забавя и потиска растежа на ракови клетки.

Консумирайте вода с лют червен пипер по-често за повече здраве, лекота, бърз метаболизъм и настроение.

az-jenata.bg

 


image0 (9K)