Пиронкова срещу Серина Уилямс на 1/4-финалите в Мелбърн

Носителката на 23 титли на турнири от „Големия шлем“ – Серина Уилямс е следващата съперничка на Цветана Пиронкова на турнира на твърди кортове в Мелбърн „Yarra Valley Classic“ с награден фонд 442 020 долара.

Бившата № 1 в света елиминира участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините Даря Гаврилова с 6:1, 6:4 и се класира за третия кръг в надпреварата, където ще срещне българската тенисистка.

В ранните часове на сутринта Пиронкова демонстрира шампионски характер и сътвори впечатляващ обрат срещу 32-та в света Дона Векич от Хърватия с 1:6, 6:4 и 6:2.

39-годишната американка, която в момента е 11-а в класацията на Женската тенис асоциация (WTA), има пет победи в пет изиграни мача срещу първата ни ракета.

За последно Пиронкова и Уилямс се срещнаха на корта на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ на 9 септември миналата година и Уилямс спечели с 4:6, 6:3 и 6:2.

Впоследствие те трябваше да играят една срещу друга и на „Ролан Гарос“ на 28 септември, но американката се отказа заради контузия.


image0 (9K)