Пловдивски социалисти атакуваха „Позитано“ 20, търсят отговорност за Гергов

Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията и да искат отговори от ръководството. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно. Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата, предава БТА.

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза Георги Търновалийски.

Георги Гергов е изключен от БСП

„Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав“, каза още той.

Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

„Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема“, допълни Търновалийски.

Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на официалното ръководство на партията.

Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.

Пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към председателя на БСП Корнелия Нинова, след като не успяха да се срещнат с нея в централата на партията.


image0 (9K)